© Yeraltı Haber 2021

Türkiye Madenciler Derneği'nde Başkanlık Seçimi Yapıldı!

Türkiye Madenciler Derneği Başkanlığına yeniden Ali Emiroğlu seçildi.

İstanbul Hilton Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen Türkiye Madenciler Derneği 57. Olağan Genel Kurulu toplantısında yeni yönetim seçildi. Yapılan seçim sonucunda Ali Emiroğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine yeniden seçildi. Derneğin yeni yönetim kurulunda ise Mehmet Yılmaz, Dr. Ercan Balcı, Zeki Beşirli, Barış Baykal Ünver, Barış Erdem, Ramazan Yön, Mehmet Zeki Sayılır ve Mehmet Yunus Şahin yer alacak.

Ali Emiroğlu, toplantıda yaptığı konuşmasında, TMD'nin madencilik sektörünün gelişiminde önemli bir rol oynadığını belirtti. Açıklamalarında madenciliğin ülke ekonomisi içinde önemini vurgulayan Emiroğlu, "Ülkemizin en büyük dış ticaret açıklarının enerji ham maddeleri, maden ve metal ithalatından oluştuğu bir gerçek. Bunu azaltmanın yolu da maden varlıklarımızın aranması, bulunması ve işletilmesinden geçiyor." ifadelerini kullandı.

 

Ali Emiroğlu Kimdir?

1958 yılı İstanbul doğumlu iş insanı. İlk – Orta – Lise öğrenimini İstanbul Gaziosmanpaşa’da tamamladıktan sonra 1975 yılında İTÜ-Maden Fakültesine girmiş, ve Maden Işletme Mühendisi olarak mezun olmuştur.

Mezuniyetten sonra bir dönem mühendislik hizmetleri, danışmanlık ve maden ticareti yapmıştır. Mühendislik hizmetleri ile beraber endüstriyel hammaddeler ile ilgilenmiş, feldspat, kuvars, ocakları ve öğütme tesisi işletmiştir.

Mermer’in 1985 yılında Maden Kanunu kapsamına alınması ile birlikte yoğunluğunu mermer sektörüne kaydırmıştır. Halen ağırlıklı olarak mermer sektöründe faaliyet göstermekte, Türkiye’nin değişik bölgelerinde mermer ocak işletmeciliği yapmaktadır.Türkiye Madenciler Derneği'ndeki görevinin yanı sıra, TÜMMER, (Y.K.Üyesi), İTÜ-Maden Fakültesi Vakfı (Y.K.Üyesi), Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfı (Mütevelli Heyet Üyesi) gibi sektörel Sivil Toplum Kuruluşlarında da faaliyetlerini sürdürmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER