© Yeraltı Haber 2021

Türkiye ve Kırgızistan Madencilik Alanında İş Birliği Yapacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çevrim içi düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Enerji Bakanları toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda Sayın Bakanımız Dönmez, ülkemizin birçok dost ülkeler ile yapılan ortak çalışmalarının bir benzerinin yakın zamanda Kırgızistan ile de yapılmasının planlandığını belirtti. Sözlerinde : "Ülkemizin artan kabiliyetleriyle birlikte iş birliği olanaklarını da çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Bu anlayışla, Azerbaycanlı dostlarımız ile birlikte Bakü-Tiflis-Erzurum (BTE), Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC), Trans Anadolu Boru Hattı Projesi (TANAP) gibi hem bölge ülkelerinin hem Avrupa’nın enerji güvenliğine katkı sağlayan büyük altyapı projelerini başarıyla hayata geçirdik. Özbekistan’da, bakanlığımıza bağlı Maden, Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz maden arama faaliyetlerinin bunun önemli bir örneğini oluşturduğunu söyleyebilirim. Buradaki faaliyetlerimizde, Özbek dostlarımızın en yüksek faydayı sağlaması birinci önceliğimizdir.” İfadelerini kullandı.

Kırgızistan ile ise madencilik alanında iş birliği yapacağımızı belirten Bakan açıklamalarında: “Madencilik alanında geliştireceğimiz iş birliğinin çerçevesini oluşturmak için Kırgızistan ile bir anlaşma imzalama hazırlığındayız. Bu mutabakat zaptının, madencilik faaliyetlerinde atacağımız adımların yol haritasını belirleyeceğine inanıyorum. “ cümlelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER