© Yeraltı Haber 2021

Türkiye’den 2021 Yılı İçin Altında Rekor Üretim Hedefi!

Altın Madenciler Derneği geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu Genel Kurul sonucunda yeni dönem başkanı Tüprag Metal Madencilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Yılmaz olmuştu.

Yeni dönem Genel Başkanı Mehmet Yılmaz, Türkiye'nin madencilik alanında üretim ve istihdamını arttırmayı amaçladıklarını belirterek "Altın üretimi kapsamda 2020'de gerçekleşen 42 ton üretimimizi 2021'de en az 45 tona taşımayı hedefliyoruz. Bu hedefin üzerine çıkma ihtimalimiz de söz konusu" dedi. 2020 yılında bu alanda kendi rekorunu kıran ülkemiz, 2021 yılı için hedeflenen bu rakam ile de yine kendi rekorunu kırarak yeni bir rekora daha imza atmış olacak.

Sözlerinde maden aramalarının önemine de yer veren Yılmaz,  "2020 yılında Türkiye yaklaşık 25.2 milyar dolar altın ithal etti. Eğer topraklarımızda altını üretebilirsek ithal edilen bu miktarın karşılığı ekonomimizde kalacak. Bu para dışarıya gitmeyecek. Daha fazla istihdam sağlayacağız. Şu anda 13 bin kişi bu sektörde istihdam ediliyor. Belki bu sayıyı 20 binlere tırmandırma şansımız olacak" değerlendirmesinde bulundu.

İnsan ve çevrenin önceliğini belirten Yılmaz, "Bu durum sadece altın için geçerli değil. Kömür, kurşun, bakır, mermer hepsi için geçerli. Bir şartımız var sadece. Önce insan sonra çevre sonra madencilik diyoruz. Hem çevremizi hem ormanımızı koruyarak madenimizi çıkaracağız." sözlerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER