© Yeraltı Haber 2021

Türkiye’nin 4’üncü Sondaj Gemisi Geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TRT Haber canlı yayınında enerji gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Yeni müjdeleri vatandaşlarımızla paylaşmak istiyoruz"

Son dönemde yapılan sondaj faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Dönmez, Karadeniz'de daha önce Türkiye Petrolleri ile uluslararası şirketlerin keşif amaçlı 7-8 sondaj çalışması olduğunu ifade etti.

Dönmez, "Oralarda aranmayan noktalarda özellikle, Zonguldak açıklarındaki saha ile birlikte yeni bir jeolojik formasyon yakalamış olduk. Veriler ışığında yeniden analiz ediyoruz. Karadeniz'i karış karış tarayarak varsa doğal gazı bulup milletimizin hizmetine sunmak istiyoruz. 2-2,5 ay içinde varsa yeni müjdeleri vatandaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Dördüncü sondaj gemimiz 1-2 ay içinde ülke sınırlarımız içinde olur."

4. Sondaj Gemisi 7. Nesil Üstün Teknolojiye Sahip

Türkiye'nin Fatih, Yavuz ve Kanuni sondaj gemileri bulunuyor. Filoya katılan dördüncü sondaj gemisi 238 metre uzunluk, 42 metre genişlik ve 68 bin gross ton ağırlığında. 7. nesil üstün teknolojiye sahip dördüncü sondaj gemisinin maksimum operasyon derinliği 3 bin 600 metre, kule yüksekliği 104 metre ve mürettebat kapasitesi de 200 kişi.

Avrupa ülkelerinin mevcut durumda doğal gaz ihtiyacının yüzde 40'ını Rusya'dan karşıladığına işaret eden Dönmez, Rusya'nın kontratlara uygun şekilde Türkiye'ye gaz sevkiyatını sürdürdüğünü söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER