© Yeraltı Haber 2021

Türkiye’nin En Büyük Bakır Madeni İhalesi Yapıldı

Elazığ ve Adıyaman sınırları içerisinde bulunan bakır  madenine üretim tesisi kurulması için düzenlenen ihaleye ilgili firmalar tekliflerini sundu.

İki firmanın benzer teklifi vermesi üzerine yapılan açık arttırmada Port  Madencilik A.Ş. 2.2 milyar lira ile en yüksek teklifi verdi.

Port  Madencilik A.Ş. ve Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.’nin verdiği teklif ve teminatların kapalı zarf usulü ile ihale komisyonuna sunulmasının ardından, iki şirketin de aynı teklifi vermesi sonucu açık artırmaya gidildi.

Elazığ-Adıyaman illeri dahilinde bulunan "ER:3419460" sayılı Türkiye'nin en büyük bakır  madeni sahasında uç ve yan uç ürün üretimine yönelik tesis kurulması şartı ile yapılan ihalede açık artırma yöntemiyle en yüksek teklifi 2 milyar 205 milyon lira ile Port  Madencilik Ticaret AŞ verdi.

İhale sonucunda mevcut yan uç ürün tesis kapasitesinin artırılması veya yan uç ürün tesisi 3 yıl 11 ay 28 günde kurulması bekleniyor. Uç ürün veya yan ürün tesislerde kullanılacak yerli ekipman oranı en az yüzde 66 olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER