© Yeraltı Haber 2021

Türkiye'nin En Geniş Tüneli İçin Kazılar Başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Uşak’ta Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi, Eşme-Salihli Kesimi T1 Tüneli kazı çalışmaları başlatma törenine katıldı. Uşak'ın Eşme ilçesinde bulunan tünel tamamlandığında Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 3 saat 30 dakikaya düşürecek.

Karaismailoğlu törende açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Türkiye için bir ilkin olacağının müjdesini veren Bakan, konuşmasında; “Bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Avrasya Tünelinden daha geniş bir Demiryolu tüneli açıyoruz. Türkiye’de ilk kez hem hızlı trenin kullanacağı ana tünel hem de yaya, ambulans ve bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere güvenlik tünelini aynı tüp içinde inşa edeceğiz. Yani tek tünel içerisinde iki kat inşa ediyoruz. Hem zaman hem de maliyet yönünden büyük kazanç sağlayacağız” cümlelerini kullandı.

Türkiye’de ilk kez hızlı trenin kullanacağı ana tünel ve güvenlik tüneli inşasının normal şartlarda konvansiyonel metot ile sadece ana tünel 24 ay içerisinde bitebilecekken hem ana tünel hem de güvenlik tünelinin 12 ayda bitirilmesi planlanmaktadır.

Ankara-İzmir Hızlı tren Hattı T1 Tünelinin kazısına hızlı bir şekilde başlanacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Tamamlandığında Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 3 saat 30 dakikaya düşürecek olan Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın uzunluğu 624 kilometre. Proje kapsamında 41 kilometre uzunluğunda 49 tünel açılacak. 23.1 kilometre uzunluğunda 56 viyadük inşa edilecektir. Toplam 115.8 milyon metreküp kazı, 47.9 milyon metreküp dolgu yapılacaktır. Şu ana kadar altyapı işlerini yüzde 42.43 oranında tamamladık. 12 bin 800 metre uzunluğunda 14 adet tünel açtık. 10 bin 150 metre uzunluğunda 18 adet viyadük inşa ettik. 66 milyon metreküp kazı yaptık ve 47.9 milyon metreküp dolgu gerçekleştirdik. Bugün de sizlerin huzurunda, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattımızın Eşme-Salihli kesiminin en uzun tüneli olan 3 bin 47 metre uzunluğundaki T1 Tüneli'nin kazısına başlayacağız" dedi.

Kaynak: https://www.uab.gov.tr/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER