© Yeraltı Haber 2021

Türkiye’nin En Yüksek 2'nci Viyadüğü Ekim’de Açılıyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı süren Yusufeli Barajı ve HES inşaatı %91 oranında fiziki olarak tamamlandı.

Çift eğrilikli beton kemer kategorisinde 275 metre gövde yüksekliğiyle  Türkiye’nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES inşaatında neredeyse sona gelindi.

21 Aralık 2012 tarihinde yapımına başlanan barajın inşaatında bugüne dek derivasyon tüneli ve batardolar, baraj ulaşım yolları, tüm kazı ve destekleme çalışmalarıyla beraber gövde betonu biterken %91 fiziki tamamlanma gerçekleşti.

Türkiye’nin En Yüksek 2’nci Viyadüğü Açılıyor

Yusufeli Barajı ile su altında kalacak ilçenin yeni yerleşim yerine 4 viyadükle birlikte toplam uzunluğu 56,7 kilometre olan 40 tünel ile ulaşım sağlanacak. Türkiye'nin en yüksek ayaklı ikinci viyadüğü olacak Tekkale Viyadüğü de bu proje kapsamında ekim ayında hizmete açılacak.

Konya ile Antalya arasındaki 166 metre yüksekliğindeki Eğiste Viyadüğü'nden sonra Türkiye'nin en yüksek ayaklı ikinci viyadüğü olacak ve 150 metre yüksekliğe, 628 metre uzunluğuna sahip Tekkale Viyadüğünün inşası tamamlandı. Son düzenlemelerin yapılmasının ardından viyadüğün ekim ayında trafiğe açılması planlanıyor.

“Su Tutma Öncesi Her Şey Tamamlanmış Olacak”

Devlet Su İşleri (DSİ) Yeniden Yerleşim Yerleri İzleme Şube Müdürü Suat Köse konu ile ilgili yaptığı açıklamada, viyadüklerin ve yolların büyük oranda tamamlandığını belirterek, "Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen, teknolojik köprülerin çoğu tamamlandı. Tünellerimiz açık durumda. Onlarda barajın su tutma programına uygun olarak, ulaşıma açılacak. Buradaki çalışmalar, barajın su tutma programına uygun olarak, taşınmayı da göz önünde bulundurarak, su tutma öncesi her şeyiyle tamamlanmış olacak. Tüm çalışmalar, ilgili kurumlar tarafından yerinde A’dan Z’ye kontrol ediliyor. Tüm firmalarla koordinasyon içerisinde ilçemiz, su tutma programına uygun olarak, taşınmaya hazır hale getirilecektir" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER