© Yeraltı Haber 2021

Türkiye'nin En Yüksek Viyadüğünde Çalışmalar Devam Ediyor!

İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayacak ve tamamlandığında Dünyanın en büyük viyadükleri arasında ikinci, Türkiye'nin ise en yüksek ayaklı viyadüğü olacak Eyiste Viyadüğü'nde çalışmalar hız kesmiyor. Dengeli Konsol Yapım Metoduna göre yükseklikleri 42 - 166 m arasında değişen 8 adet orta ayak ve 2 adet kenar ayak üzerinde projelendirilen Eyiste Viyadüğü, bu özelliği ile Türkiye'nin en yüksek ayaklı köprüsü olacak.

Toplam bin 372 metre uzunluğundaki viyadüğün genişliği 25 metre olacak. Gidiş-geliş güzergahında 2'şer şeritten toplam 4 şerit olarak hizmet verecek viyadük, Eyiste Deresi geçişinde yüzde 8 olan eğimi yüzde 2,30 seviyesine düşürecek. Böylelikle dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eyiste Deresi'nde ulaşım önemli ölçüde rahatlayacak, mesafe 4 bin 400 metre kısalacak.

Orta ayaklarda üstyapı imalatları devam eden projede, 8 adet orta ayak ve 2 adet kenar ayaktaki elevasyon yapım çalışmaları tamamlandı. Üst yapı imalatlarında yüzde 48 ilerleme sağlanan köprünün genelinde ise yüzde 74'lük bölümün yapımı tamamlandı.

Eyiste Viyadüğünün tamamlanmasıyla, Türkiye'nin kuzey-güney aksının önemli arterlerinden biri olan Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergahında zaman, seyahat konforu ve sürüş emniyeti ile yol standartlarının yükseltilmesi sağlanacak; zamandan ve akaryakıttan tasarruf edilerek ülke ekonomisine önemli oranda katkı sağlanacak. Eyiste Viyadüğü'nün 2022 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Eyiste Viyadüğü Projesi

Konya Karaman ayrımı Belören Hadim Devlet Yolu Eyiste Viyadüğü Yapım İşi'ne ilişkin 21 Kasım 2016'da Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonucunda Proje Nurol İnşaat yüklenimi altına girmiştir. Projeye ilişkin ana yapım sözleşmesi 15 Aralık 2016 tarihinde imzalanmış olup, 29 Aralık 2016 tarihinde yer teslimi yapılması ile birlikte projeye başlanmıştır.

Proje kapsamında uzunluğu 1.372m, toplam genişliği ise 25m olan dengeli konsol viyadük inşaatı yapılmaktadır. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER