© Yeraltı Haber 2021

Türkiye’nin Karadeniz’de Dört Sondaj Gemisi Aynı Anda Çalışıyor

Türk sondaj gemisi "Abdulhamid Khan" sondaj çalışmaları için Karadeniz'e doğru yola çıktı. Söz konusu gemi, Akdeniz'de hâlihazırda üç derin deniz sondajı gerçekleştiren Türkiye'nin dördüncü derin deniz sondaj gemisi olma özelliğini taşıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, geminin Karadeniz'e gönderilmesinin, Türkiye'nin ümit vaat eden bölgelere sahip olan Akdeniz'de doğalgaz bulma umudunu kaybettiği anlamına gelmediğini açıkladı.

Bayraktar'a göre Sakarya'da günlük üretim şu anda 5,5 milyon metreküp olup, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bu rakamın 10 milyon metreküpe çıkması bekleniyor. Bakan'a göre, 2020 yılında keşfedilen Sakarya gaz sahası Türk sularındaki en büyük gaz sahasıdır ve ülkenin üretimini hızla artırması gerekmektedir.

Temmuz ayında Singapur'dan yola çıkan dökme depolama ve boşaltma gemisinin (FPSO), iki ay sonra Türkiye'ye gelerek 2026'da faaliyete geçeceğini duyuran Bayraktar daha önce Oruç Reis adlı bir geminin de sismik araştırmalar yapmak üzere Somali'ye gönderileceğini ayrıca açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER