© Yeraltı Haber 2021

Türkiye'nin Madencilik Alanında İmzaladığı İki Anlaşma Resmî Gazete’de Yayımlandı

Türkiye, madencilik sektöründe iki stratejik anlaşma ile Kırgızistan ve Cibuti ile iş birliğine gidiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan anlaşmalar, Resmî Gazete’de yayımlandı. Anlaşmalar, bu ülkelerle jeoloji, madencilik ve teknolojik iş birliğini geliştirmeyi amaçlıyor.

Kırgızistan ile İş Birliği

10 Eylül 2021'de Bişkek'te imzalanan mutabakat zaptı, Türkiye ve Kırgızistan arasında madencilik alanında bilimsel, teknik ve teknolojik iş birliğini teşvik etmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, iki ülke arasında jeolojik araştırmalar, maden arama ve madencilik eğitim programları düzenlenecek. Ayrıca, doğal kaynakların geliştirilmesi konusunda kamu bilincinin artırılması gibi konularda da iş birliği yapılacak.

Cibuti ile İş Birliği

24 Ağustos 2021'de Ankara’da imzalanan Cibuti ile yapılan mutabakat zaptı, iki ülke arasında madencilik ve jeoloji alanındaki iş birliğini derinleştirmeyi amaçlıyor. Anlaşma, maden arama, uzaktan algılama, jeolojik çalışmalar ve eğitim programları düzenlenmesi gibi konularda kapsamlı iş birliği öngörüyor. Ayrıca, maden ürünleri ticaretini geliştirme ve madencilik sektöründe ortaklıkları teşvik etme gibi hedefler de bu anlaşma çerçevesinde yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER