© Yeraltı Haber 2021

Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesine SOCAR Türkiye Desteği!

Mesleklerin cinsiyetinin olmadığının daha iyi vurgulanması, ülkemizdeki kadınların, mühendislik alanı gibi erkek egemen bir sektörde daha fazla yer almasını ve eşit koşullarda temsilini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) projesi, SOCAR Türkiye iş birliğiyle daha da güçleniyor.

Limak Vakfı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında 2015 yılından bu yana yürütülen bu proje kapsamında, mühendislik fakültelerinde okuyan geleceğin kadın mühendis adayı öğrencilerine burs imkanıyla birlikte kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak sertifika programları, online İngilizce dil eğitimi, staj ve istihdam gibi imkanlar sunuluyor.

Bilgisayar, çevre, elektrik-elektronik, endüstri, inşaat ve makine mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilerin kabul edildiği projeye, bu sene SOCAR Türkiye'nin desteğiyle kimya mühendisliği eğitimi alan öğrencilerinde katılabileceği bilgisi verildi. SOCAR Türkiye, proje kapsamındaki burstan yararlanacak kimya mühendisliği öğrencilerine eğitimler ve staj olanakları konularında da destek verecek.

Türkiye’nin Mühendis Kızları projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, "SOCAR Türkiye ile yaptığımız işbirliği sayesinde, projemize bir mühendislik dalını daha ekledik. Böylece daha fazla sayıda kadın mühendis adayına ulaşmış ve sosyal etkiyi artırma yolunda bir adım daha atmış olacağız" dedi.

Son Başvuru Tarihi: 10 Ekim

Türkiye'nin Mühendis Kızları üniversite programına, mühendislik fakültelerinin bilgisayar, çevre, elektrik-elektronik, endüstri, inşaat, makine ve kimya mühendisliği bölümlerinde birinci, 2'nci ve 3'üncü sınıfta okuyan kız öğrencileri katılabiliyor. Proje için başvuruların son tarihi ise 10 Ekim.

Türkiye’nin Mühendis Kızları projesine katılımları hakkında bilgi veren SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, “Cinsiyet eşitliğinin önündeki bariyerlerin kalkması, kadınların sosyal yaşamın her alanında daha görünür olmaları toplumlar için büyük bir kazançtır.

SOCAR Türkiye olarak, sosyal yaşamda kadının temsiliyetini artırmanın önemine yürekten inanıyoruz. Hassasiyetle sahiplendiğimiz bir alan olan bu konuda BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri'nin (WEP) imzacıları arasındayız. BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan ‘Nitelikli Eğitim’ ve ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ hedefleri doğrultusunda kadının toplumda ve iş hayatında güçlendirilmesine yönelik çalışmalarımız ve sivil3 topluma desteklerimizi sürdürüyoruz. Geleceğin nitelikli mühendislerinin yetişeceği Türkiye’nin Mühendis Kızları projesinde yer alarak bu konudaki duyarlılığımızı bir kez daha göstermiş olduk. Gururla yer aldığımız bu anlamlı projenin, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalığa büyük bir katkı yaptığına inanıyorum.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER