© Yeraltı Haber 2021

Üç İlimizin Ortak Sınırı Olan Bölgede Petrol Aranacak!

Bugün resmi gazetede yayımlanan haberde Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir sınırları içerisinde bulunan iki ayrı sahada petrol arama ruhsatı verildi.

İndigo Grup Turizm ve Ticaret AŞ şirketi Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir il sınırları içinde kalan bölgede bulunan iki farklı sahada petrol arama ruhsatı aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklarına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün (MAPEG) kararı ile İndigo Grup Turizm ve Ticaret AŞ şirketine ait Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir il sınırları içinde bulunan 60 bin 247 hektarlık saha ile yine aynı şirkete ait Aksaray ve Nevşehir il sınırları içinde bulunan 30 bin 202 hektarlık diğer sahası için beş yıl süre ile petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü’nün Kırklareli ili sınırları içerisinde bulunan bir sahaya ait petrol arama ruhsatının, süresinin sona ereceği 14 Mart 2021 tarihinden itibaren 3 yıl süre ile uzatılmasına, geri kalan kanuni sürenin ise şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerinin sonucuna göre talep edilmesi halinde değiştirilip kullanılmasına karar verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER