© Yeraltı Haber 2021

Uganda’dan Petrol Atağı!

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, ülkesinde keşfedilen ve Tanzanya üzerinden dünyaya satılacak petrol için halkından heyecana kapılmamalarını istedi.

The Citizen gazetesinin yaptığı habere göre, Tanzanya ve Uganda arasında 3,5 milyar dolarlık petrol boru hattı inşası anlaşmasını imzalamak için Tanzanya'ya gelen Museveni, halkına; projenin diğer sektörlerdeki gelişmeleri aksatılmaması gerektiği uyarısını yaptı.

Museveni açıklamasında, "Uganda ve Tanzanya vatandaşlarına petrol ve doğalgazla sarhoş olmamalarını ısrarla tavsiye ediyorum" ifadesini kullandı.

Tarım ve sanayi alanlarının, petrol gelirleriyle daha iyi desteklenebileceğini kaydeden Museveni, petrolün tükenebileceğine ancak tarım ve turizmin devamlı gelir kaynakları olduğunu ifade etti.
Uganda'da 2006 yılında yaklaşık 6,5 milyar varil petrol rezervi bulunmuş, üretim altyapı eksikliği nedeniyle proje ertelenmişti. Şartların el vermesi ile bu proje tekrardan hayata geçirildi.
Doğu Afrika'nın en büyüklerinden biri olan petrol boru hattı projesi, Fransız Total ve Çin'in devlet kontrolündeki en büyük petrol şirketi CNOOC ile Uganda ve Tanzanya hükümetleri ortaklığında yürütülüyor.
İlk imzaların 11 Nisan'da atıldığı proje kapsamında Uganda'nın Hoima bölgesinden Tanzanya'nın Tanga Limanı'na yaklaşık 1500 kilometrelik petrol boru hattı inşa edilmesi planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER