© Yeraltı Haber 2021

Volkswagen Grubu Madencilik Alanında Daha Aktif Olmak İstiyor.

 Volkswagen Grubu madencilik sektörüne giriyor. 2 numaralı otomobil üreticisi, ham maddelerinin özellikle elektrikli araçlarda sürdürülebilir olmasını sağlamak için çabalarını hızlandırıyor. Büyük şirketler, hissedarlar ve tüketicilerden çevre, sosyal meseleler ve yönetişim ile ilgili daha katı standartları karşılamaları için artan bir baskı altına giren şirket bu yönde bazı aksiyonlar aldılar.

VW'nin satın alma yönetim kurulu üyesi Murat Aksel, "Çoğu durumda ham maddeleri satın alacak olan Volkswagen Grubu'nun kendisi değil" dedi. Ancak nereden geldiklerini ve hangi koşullar altında çıkarılıp işlendiğini bilmek istiyoruz” dedi.

Bu sebeple Volswagen Grubu Sorumlu Madencilik Güvencesi Girişimi (IRMA) resmi olarak Perşembe günü başvurduğunu duyurdu.

2006 yılında başlatılan IRMA(Sorumlu Madencilik Güvencesi Girişimi), hem maden alıcılarını hem de üreticilerini, yatırımcıları, işçi sendikalarını, topluluk temsilcilerini ve bağımsız uzmanları içerir.Bu uzmanlar ile madenlerin denetçiliğini yapan girişim eğer tüm güvenlik , sağlık gibi koşulların sağlanması halinde o işletmeye IRMA sertifikasını vermektedir.

Aksel, VW'nin başka bir kuruluş olan CERA tarafından geliştirilen yeni sertifika standartlarını test etmek için bir maden operatörüyle Kongo'da bir pilot projeye katıldığını da sözlerine ekledi.VW'nin ayrıca, elektrikli araçlarda ve rüzgar türbinlerinde kullanılan nadir toprak mıknatıslarını öncelikli olarak hedefleyen kritik mineraller için yerel tedarik kaynakları geliştirmeye yönelik bir Avrupa girişimini desteklediğini söyledi. Son zamanlar da ham madde alımında hem denetçilik hem de alıcı konumunu üstlenmek isteyen Volkswagen grubu bu hamleller ile madencilik sektöründe aktif olmak istediğini gösteriyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER