© Yeraltı Haber 2021

Yapı Merkezi Tanzanya'daki Demiryolu Projesinin Üçüncü Fazınıda Üstlendi!

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın en hızlı tren hattı olacak, Tanzanya Darüsselam-Mwanza demiryolunun birinci ve ikinci fazının ardından 3. faz çalışmalarınıda üstlendi.

Demiryolu projesi kapsamında, Makutupora ile Tabora şehirleri arasındaki toplam 7 istasyonun inşatı, 358 km’lik tek hat demiryolunun yapımı, sinyalizasyon, telekom ve elektrifikasyon işlerinin de tümünü Yapı Merkezi üstlendi.

46 aylık sürmesi planlanan projenin bedeli 1,9 milyar dolar olacak.
Projenin imza töreninde konuşan Erdem Arıoğlu şu ifadeleri kullandı: 
“Afrika’da bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz bir çok başarılı projeye bugün bir yenisini daha ekliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tanzanya’da gerçekleştirmekte olduğumuz, Doğu Afrika’nın en hızlı tren hattı, Darüsselam-Mwanza demiryolunun Darüsselam’dan Makutupora’ya kadar uzanan 705 km uzunluğundaki ilk iki kısmının da yapımını şirketimiz üstlenmişti. 

Tanzanya Demiryolları yetkilileri Yapı Merkezinin titizliği ve iş kalitesinden büyük bir memnuniyet duydular ki Tanzanya Cumhuriyetinin bu çok önemli demiryolu hattının bir bölümünü daha bizlere emanet ettiler. Bugün 3. fazını imzaladığımız projenin çok yakında 167 km’lik 4. fazı için imza atacağımızın müjdesini de vermek isterim. En büyük mutluluğumuz böyle dev bir proje ile ülkemize ciddi bir döviz girdisi sağlayarak ekonomimizin güçlenmesine katkıda bulunacak olmamızdır.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER