© Yeraltı Haber 2021

YENADER'den Yenilenebilir Enerji Değerlendirmesi!

Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği, üst yönetimi "yenilenebilir enerji" ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

YENADER Başkanı Prof.Dr. Kerem Alkin küresel virüs ve yenilenebilir enerji ile ilgili yaptığı konuşmasında; “COVID-19 küresel virüs salgını, dünyanın küresel ısınma ve çevre kirliliği gibi küresel meselelere duyarsız kalmasının veya kolektif bir çabanın ortaya konmamasının ne kadar riskli, tehlikeli yönleri olabileceği konusunda önemli ipuçları ortaya koydu, önemli bir uyarıya sebebiyet verdi. Bu nedenle, bu çapta bir virüs salgını, hiç şüphesiz ki sebep olduğu bireysel, toplumsal ve ekonomik sonuçlara bağlı olarak, karbon salımı ve ekolojik sistemin korunması boyutundaki hassasiyeti ve farkındalığı en üst seviyeye çıkaracak. Bu durum haliyle, ekolojik sistemin korunması, küresel iklim değişikliği ve karbon salımı konusunda çok pozitif katkılara olan yenilenebilir enerji üretimi, yatırımları, teknolojileri konusundaki ilgiyi katlayacak sonuçları da beraberinde getirecek. Bilhassa, küresel virüs salgını sonrası dönemde, küresel ölçekte imalat sanayinin yeniden üretimde tam kapasiteye geçişi küresel, bölgesel ve yerel düzeyde enerji ihtiyacının yeniden katlanması, artmasına sebep olacak.” ifadelerini kullandı.

YENADER Başkan Yardımcısı Ali Karaduman’da son aylarda ülkemizde yaşanan kuraklığın HES yatırımcılarını kötü etkilediğini ancak yapılacak desteklerin, yatırımcılar için çözüm olacağını belirterek, “Çin, yenilenebilir enerjide 1 numara olmaya devam ediyor. Biz ise Türkiye olarak halen enerji ihtiyacımızın çoğunluğunu kömür ve doğal gazdan sağlıyoruz. Bu da karbon salınımını artırıyor ve küresel ısınmayı tetikliyor. Bu sebepten biz de yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırmalıyız. Yenilenebilir kaynaklara daha çok yönelerek iklim değişikliğiyle mücadele etmeliyiz. Bizler MOGAN A.Ş. olarak yenilenebilir kaynaklara yönelerek dışa bağımlılığı azalttık. Tamamen yenilenebilir yatırımlarla tüm Türkiye’de yer ediniyoruz. Ancak son zamanlardaki faizlerin yüksek olmasından dolayı YEKDEM’ler aracılığı ile yatırımcıya daha fazla destek olunmasını bekliyoruz.” dedi.

Yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili açıklama yapan YENADER Genel Sekreteri Dr. Füsun Tut Haklıdır ise, “Dünya’da birçok yenilenebilir enerji kaynağı bulunuyor. Bu yüzden yeni alternatifler bulmak zorundayız. Biliyoruz ki gelecekte elektrik petrolün yerini alacak bu yüzden elektrik üretimini yenilenebilir enerji enerjiden sağlamamız gerekiyor.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER