© Yeraltı Haber 2021

Yeraltından, Ekonomiye Katkı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Kastamonu iline yaptığı önemli yatırımlarla, mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltma çalışmalarına devam ediyor.

Bu yatırımlar kapsamında Tosya ilçesi Yenidoğan köyüne yeraltı depolamasında (barajı) çalışmalarına başlandı. Yeraltı depolamasında sıyırma kazılarının tamamlanmak üzere olduğu ve sonrasında enjeksiyon işleri, ardından ise gövde imalatlarına başlanılması planlanıyor. İş kapsamında gövde enjeksiyon, su alma yapısı inşaatı dolusavak taş dolgu, drenaj kazısı ve düzenlemesi işleri yapılacak.

Yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Çalışmaların başladığı Kastamonu Tosya Yenidoğan Depolamasında depolanacak su ile tarım arazilerinin 200 dekarlık kısmını sulanmasının sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Temelden yüksekliği 9 metre ve su depolama kapasitesi 75 bin m3 olan Kastamonu Tosya Yenidoğan yeraltı depolamasının tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 545 bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER