© Yeraltı Haber 2021

Yerin 30 Metre Altında Bayramlaşma!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yapımı yüzde 77 oranında tamamlanan Narlıdere Metro Şantiyesi'ni ziyaret ederek tünel inşaatında çalışan personelin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Makas şaftı olarak adlandırılan bölümdeki çalışmaları inceleyen Soyer, “Bu iş bittikten sonra çocuklarınıza anlatacağınız bir miras bırakıyorsunuz. Hepinizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Tünel tamamlanma noktasına geldi
Çalışmalar hakkında bilgi alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada, “Narlıdere Metrosu’nun en önemli aşamalarından biri tamamlandı. Makas şaftı denilen nokta... En zorlayan bölgelerden biriydi, o da bitti. Geçen ay tünelin ucunda ışık gözüktü demiştim, şimdi artık tünel tamamlanma noktasına geldi. Bundan sonra ufak, detay işleri girişilecek. İki nokta yer altından tünel vasıtasıyla birleşmiş oldu. Emek veren tüm kardeşlerime, mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Canla başla çalıştılar. Takvimimiz hiç şaşmadan devam ediyor. Önümüzdeki yıl İzmirlilerin hizmetine sunmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bornova’dan Narlıdere’ye kesintisiz ulaşım
Yapımı süren Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık olmak üzere 7 istasyondan oluşmaktadır. Büyükşehir Belediyesi, bu hatla birlikte hafif raylı sistem ağındaki istasyon sayısını 24’e, raylı sistemin uzunluğunu da 186,5 kilometreye ulaştırmış olacak.

Metro hattının 2022’de tamamlanması hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER