© Yeraltı Haber 2021

YILDIRIM Grup, Arnavutluk'un En Büyük Krom Şirketi Albchrome'yi Satın Aldı

YILDIRIM Şirketler Grubu, Albchrome Holding’in %100 hissesini satın aldı. Satış ve satın alma sözleşmesi Eylül 2021'de imzalandı ve devir ve kapama süreçleri 14 Ocak 2022'de sonuçlandı.

Albchrome Holding sh.p.k. Bulqiza Madeni ve Vllahen Madencilik'te yüksek dereceli krom cevheri madenleri ve Burrel ve Elbasan'daki ferrokrom eritme tesislerine sahip bir Arnavut şirketidir. Albchrome, Arnavutluk'un en büyük krom cevheri ve yüksek karbon ferrokrom üreticisidir. Yılda 72.000 ton yüksek karbon ferrokrom üretme kapasitesine sahip olan şirket, 2 milyon tondan fazla yüksek dereceli krom cevheri rezervine sahip. 1991 yılında bir devlet şirketi olarak kurulan Albchrome, Avrupa'nın krom yataklarına en büyük lisanslardan birine sahiptir ve 50'den fazla ülkeye ferrokrom ihraç etmektedir. Bulqiza'daki krom cevheri madeni % 38-44 derece krom cevherine ve Burrel ve Elbasan'daki 2 ferrokrom tesisinde toplam 4 üretim fırını vardır.

Albchrome, YILDIRIM Grubu'nun 2.en büyük yüksek kaliteli yüksek karbon ferrokrom üreticisi ve dünyanın en büyük 4. krom şirketi olarak sıralanan metal ve madencilik iştiraki YILMADEN HOLDING INC. 'nın bir parçası olacak. YILDIRIM'ın varlıklarına Albchrome'un da eklenmesiyle yıllık ferrokrom üretim kapasitesine yaklaşık 650.000 tona ulaşan şirket, küresel olarak 4 ülkede yüksek karbonlu ferrokrom üreten tek şirket oldu.

YILDIRIM, AlbChrome'un satın alınmasından sonra krom endüstrisindeki küresel konumunu daha da güçlendirecek, istikrarlı büyüme ve konsolidasyon stratejisini sürdürecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER