© Yeraltı Haber 2021

Yıldırım Holding, Kazakistan’daki Soda Külü Fabrika İçin İmzayı Attı!

Yıldırım Şirketler Grubu’nun Kazakistan’da kuracağı soda külü fabrikası Qazaq Soda için imza töreni İstanbul’da, Yıldırım Tower’da düzenlendi.

Projenin kurulumu kapsamında CAMCE, SemArco ve Dalian Dehua konsorsiyumu ile Yıldırım Holding arasında anlaşma imzalandı.

Fabrikanın yapımına ilişkin imzalar 6 Eylül’de atıldı.

Kazakistan’da milli bir proje olarak önem taşıyan Qazaq Soda ile ülkenin 20 yıllık hayali gerçekleşmiş olacak. Zhambyl eyaletinde hayata geçirilecek olan Qazaq Soda projesi, 400 milyon dolarlık büyük bir yatırımla inşa edilecek. Tesisin 2024 yılında tamamlanması planlanıyor. Bu tesisin ilk fazında yılda 500 bin ton üretim kapasitesine sahip olması hedefleniyor. Soda külü, dünyada özellikle cam yapımında, metalürji, tekstil ve kimya endüstrilerinde kullanılıyor.

Fabrikanın Temeli 22 Eylül’de Atılacak

Yıldırım Holding’in hayata geçireceği bu projenin temelleri 22 Eylül 2021 tarihinde Kazakistan Başbakanı Askar Mamin’in de katılımıyla yapılacak. Planlanan törene Kazakistan Başbakanı ile birlikte Yıldırım Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım’ın ve üst düzey Kazak kamu görevlilerinin de katılması bekleniyor.

Fabrikanın, dünyanın en verimli ve çevreci soda külü üretim tesisi olması hedefleniyor. Sıfır atık teknolojisiyle kurulacak fabrikada, soda külüne ek olarak yılda 500 bin ton ham CaCl2 ve 100 bin ton da tuz üretilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER