© Yeraltı Haber 2021

Yusufeli Barajı Gövde Çalışmalarında Sona Gelindi!

Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen, 275 metre gövde yüksekliğiyle çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye'nin birinci, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın gövde inşaatında sona gelindi.

DSİ 26. Bölge Müdürlüğü’nün aktardığı bilgiye göre, Türkiye'nin önemli projeleri arasında yer alan Yusufeli Barajı gövde inşaatında 4 milyon 61 bin metreküp beton hacmine ulaşıldı.

Proje kapsamında gövde inşaatı tamamlanırken enerji kırıcı havuzu, kuyruk suyu barajı beton imalatları ve elektromekanik teçhizat alanında çalışmalar devam ediyor. Öte yandan, nehir tarama çalışmalarına da başlandı.

26 Şubat 2013 tarihinde temeli atılan Yusufeli Barajı'nda, 2021 yılının sonunda su tutulması planlanıyor.

Baraj, üretime geçtiğinde 558 megavat kurulu gücüyle yıllık ortalama 1 milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üretecek. Yusufeli Barajı ürettiği bu enerji sayesinde, ekonomiye yılda 1,65 milyar lira katkı sağlayacak.

275 metre gövde yüksekliğiyle çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı, havzadaki diğer barajların enerji üretiminin de artmasına sebep olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER