© Yeraltı Haber 2021

Yusufeli Barajı'nda Sona Gelindi!

Artvin’de Çoruh Nehri üzerine yapılan 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi. Temsili olarak son beton, gelecek hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla dökülecek. Baraj sayesinde 2,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Yusufeli Barajı, Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde 3’üncü en yüksek barajı olacak.

Yakında su tutmaya başlanacak baraj ve 558 megavat kurulu güce sahip. Baraj inşaatında, 440 metre temel kotundan başlanarak, 710 metre kotuna yükselen 275 metrelik gövde inşa edildi.

8 yıl süren projede 4 milyon metreküp betonun döküldüğü baraj gövdesinde temsili son metreküp beton, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gelecek hafta dökülecek.

Limak İnşaat Altyapılar Genel Müdürü Mustafa Baştürk konu ile ilgili yaptığı açıklamasında “Projeye 2013 yılında kazı ve derivasyon tüneli çalışmalarıyla başladık. Şu anda gövde betonunu tamamıyla bitirmiş durumdayız. Sadece bir mikserlik beton ayırdık. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla dökelim istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER