© Yeraltı Haber 2021

Yusufeli Barajı'nın Gövde Yüksekliği 275 Metreye Ulaştı!

Artvin'de Türkiye’nin en yüksek barajı olması planlanan Yusufeli Barajı ve HES inşaatında gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı Yusufeli Barajı ve HES’in ekonomiye yıllık 1,5 milyar lira katkı sağlaması planlanıyor.

DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar Hidroelektrik Santraller Daire Başkanlığının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yapımı tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliği ile dünyanın 3'üncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatının güncel fotoğraflarına ve barajla ilgili bilgilere yer verildi.

Yusufeli Barajı'nda gövde beton döküm çalışmalarının devam ettiği kaydedilen paylaşımda, 4 milyon metreküp beton dökülmesi planlanan barajın gövde inşaatında 3 milyon 953 bin 655 metreküp betonun döküldüğü ve gövde yüksekliğinin 275 metreye ulaştığı bilgisi de verildi.

Kurulu gücü 558 MW olup olan Yusufeli Barajının, yıllık enerji üretimi 1 milyar 900 milyon kWh/yıl olması planlanıyor. Projeyle üretilen enerji sayesinde yaklaşık 600 bin kişinin enerji ihtiyacı karşılanabilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER