© Yeraltı Haber 2021

Zonguldak Kilimli Sahil Yolu Dalgalara Yenik Düştü!

Kilimli  Sahil  Yolu, bölgede yaşanan şiddetli fırtınanın neden olduğu dalgalardan ciddi şekilde zarar gördü. Birkaç hafta sonra açılışı yapılacak olan karayolunun üçüncü kez farklı bir müteahhite ihale edildiği biliniyor.

Yapım işi 2002 yılında Kilimli Belediyesi tarafından başlatılan ancak karayolları yol ağı içerisinde yer almadığı için tamamlanamayan Kilimli  Sahil  Yolu 2011 yılında tekrar ihale edilmişti. İhaleyi kazanan müteahhit firma, yol yapım işini 120 gün içerisinde tamamlayacağını belirtmesine karşın hedeflenen sürede yolu tamamlayamadı ve çalışmalar durdu.

Yapım işleri 2020 yılında bir kez daha ihale edildi ve toplamda yaklaşık olarak 500 milyon liraya mal olan karayolu, içinde bulunduğumuz Ocak ayının sonunda Cumhurbaşkanı tarafından açılacaktı.

Yerel Karadeniz gazetesindeki habere göre Zonguldak-Kilimli arasındaki 11 kilometrelik yolu yarıya indirecek güzergahın, yapımı devam etmekte olan Filyon Limanı için de öneminin büyük olduğu ifade edilmektedir.

12 Ocak Çarşamba günü akşam saatlerinde etkisini arttıran şiddetli fırtına nedeniyle meydana gelen dev dalgalar, karayoluna ciddi hasar verdi.

Dalgalara yenik düşen yolda, projede yol kotunun düşürülmesinin, yolun deniz seviyesine çok yakın olmasının ve dolgu işlerinin standardına uygun yapılmamasının etkili olduğu ifade edilmektedir. Sular altında kalan yolda biriken molozlar hattın kapanmasına neden oldu. Denizden gelen dalgalarla taşınan bloklar ve molozlar betonarme yapılara zarar verdi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER