DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.
Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.
Tosya Kayser Yeraltı Depolamaları Tamamlandı
Bu kapsamda Tosya Kayser Yeraltı depolaması ve Tosya Yenidoğan Yeraltı depolaması tamamlandı. Tosya Kayser Yeraltı depolamasının tamamlanması ile Tosya İlçesine yılda 0,41 hm3 içme suyu verilmesi sağlayacak. Projenin imalatları tamamlanarak geçici kabul aşamasında geldi.
Projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 027 500 TL katkı sağlanması hedefleniyor. İçme suyu maksadı ile inşa edilen Kayser Yeraltı Depolamaları’nın tamamlanmasıyla yılda 0,41 hm3 içmesuyu verilecek.
Kastamonu Tosya Yenidoğan Depolamaları Tamamlandı
Diğar taraftan Tosya Yenidoğan Yeraltı depolaması da tamamlandı. Yenidoğan Yeraltı depolamasının tamamlanması ile 200 dekar arazinin sulaması sağlanacak. Projenin imalatları tamamlanarak geçici kabul aşamasına geldi.
Projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 545 000 TL katkı sağlanması hedefleniyor. Sulama, maksadı ile inşa edilen Yenidoğan Yeraltı Depolamaları’nın tamamlanmasıyla 200 dekar arazi sulanacak.
Yorum Yazın