Madencilik sektörünün potansiyelinin ortaya çıkarılması ve sektörün sorunlarına çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla Türkiye Adalet Akademisi iş birliğiyle İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Ege Maden İhracatçıları Birliği organizatörlüğünde Maden Hukuku Sempozyumu gerçekleştirildi. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın DİNÇER, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Sayın Muhittin ÖZDEMİR ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Sayın Ahmet Cüneyt YILMAZ etkinlik açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.
İMİB Yönetim Kurulu Başkanı DİNÇER, tüm sanayilerin hammaddesini oluşturması, sanayiye yapmış olduğu etkisi sebebiyle madencilik sektörünün, tarım sektörüyle birlikte dünyanın en önemli sektörlerini oluşturduğunu ve pandemi süreciyle bunun daha da belirgin halde geldiğini, maden kaynaklarına sahip olmayan ülkelerin sanayilerini geliştiremediğini, pandemiyle birlikte sınırların kapanmasının da etkisiyle maden kaynakları bakımından kendi kendine yeterliliğin tüm ülkelerin gündemine girdiğini aktarmıştır. Madencilik faaliyetlerinin hem kamunun hem özel sektörün, aynı zamanda da yargının işbirliğine bağlı olduğunun altını çizen Dinçer, sempozyumun sektör için büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, sempozyumun ülkemize fayda getirmesi dileklerini iletmiştir.
MAPEG Genel Müdürü Sayın Cevat GENÇ, 1. Hukuk Müşaviri Sayın Murat DEMİR’iÇevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Dairesi Eski Başkanı Mehmet Oğuz GÜNER, Danıştay 8. Daire Tetkik Hakimi Kadriye KARACA ve Danıştay 6. Daire Tetkik Hakimleri Mustafa KARABULUT ile Nagihan Pınar KUMCU’nun yanı sıra İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Maden Hukuku Danışmanı Av. Prof. Dr. Mustafa TOPALOĞLU’nun konuşmacı olarak yer aldığı ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden idari hâkimlerin katılım sağladığı sempozyum kapsamında mevzuat konusunda yaşanan sorunlar ele alınmış ve madencilik sektörünün önemi ele alınarak idari yargı mensuplarına Madencilik Sektörü tanıtılmıştır.
Yorum Yazın