İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen MİSGEP kapsamında, maden işyerlerindeki iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi ve bu alandaki farkındalığın artırılması için Türkiye’nin 7 bölgesinde 25 ili kapsayan “MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantıları” Bolu’da devam ediyor. Toplantıya Bolu Valisi Sayın Ahmet ÜMİT, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer UZUNKAYA, kamu kurumlarının temsilcileri, Bolu bölgesinde hizmet veren maden işletmeleri ve STK’ların üst düzey yöneticileri katıldı.
Açılış oturumunda konuşmaları için teşrif eden Bolu Valisi Ahmet ÜMİT, “Sayın Genel Müdürümüze Bolu’da bu toplantıyı gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyoruz. Bolu’da işverenlerimizin, çalışanlarımızın ve ilgili kamu kurumlarımızın işbirliği içerisinde olmaları Bolu’nun sanayi sektörüne ivme katmıştır. Bu başarıyı devam ettirebilmek için de başta iş sağlığı ve güvenliği konusu olmak üzere daha çok çaba sarf etmemiz gerekli. MİSGEP’in ilimize ve tüm Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu bir proje olmasını diliyor, emeği geçen herkese başta Genel Müdürümüze, Takım Liderimize ve tüm arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer UZUNKAYA açılış konuşmalarında, insan hayatının önemine değinerek iş sağlığı ve güvenliği konusunun dikkate alınması gereken en öncelikli meselelerden olduğunda şüphe olmadığını belirterek, “Önlemek ödemekten daha kolaydır, bütün tedbirler testi kırılmadan alınmalıdır ve iş sağlığı ve güvenliği konusunda tedbirleri almak için tüm tarafların, kamu kuruluşlarının, işverenlerin, çalışanların, tüm toplumun birlikte hareket etmesi gerekmektedir.” dedi.
Toplantının istişare oturumunda MİSGEP Takım Lideri Gökhan GÜLER ve Öğr. Üyesi Dr. Hacer KAYHAN katılımcılara dünya örneklerinin de incelendiği madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, madencilik ve idari para cezalarına ilişkin yasal yükümlülükler, iş kazası sonrası tazminatlar, sendikalaşmanın İSG’ye etkisi, sektördeki en yaygın meslek hastalıklarından biri olan pnömokonyoz hastalığı, iş kazalarını önlemenin maliyeti ve faydaları gibi konular hakkında bilgi verdi. Toplantı süresince her konu başlığı sonrası katılımcıların görüşleri alındı.
Yorum Yazın